Liveanmeldelse: Imperial Triumphant + Mord’A’Stigmata + Afsky – Stengade – 16/04-19

Tirsdag sidste uge slog amerikanske Imperial Triumphant og polske Mord’A’Stigmata vejen forbi Danmark, begge for første gang, da de gæstede Stengade i København.

Aftenen blev afledt i en stenkold og tusmørkesikker optræden fra Københavnske Afsky, der ledes af Ole Luk (også frontmand i Solbrud). Opslugt af røg og vredesudbrud, kom man vi god stemning efter fire numre svarende cirka 40 minutter, som Afsky fyrede af.

Efter en kort pause entrérede polske Mord’A’Stigmata scenen med deres blanding af post-black og avantgarde-metal berørende emner som negativitet, misantropi og spiritualitet. Bandet har netop udgivet deres femte album, Dreams of Quiet Places, tidligere på måneden. Bandets lyd var typisk polsk med elementer, der ledte tankerne i retning af blandt andet Behemoth. Der var arrigskab at anskue med god vokal, fængende riffs og klædelige keybordelementer. Et godt velspillet polsk pust uden kæben sunket til gulvet.

Setlist:

1. Between Walls of Glass

2. Exiles

3. Hope

4. Spirit into Cristal

5. Zodiac

6. Void Within

7. Dreams of Quiet Places

8. The Tomb From Fear and Doubt

Det var klart at fornemme, at aftenens headliner var dagens største trækplaster. Imperial Triumphant bragte deres forunderlige, maskerede neo-klassiske black metal/avantgarde/teknisk black/death metal til byen med buskaber om historie, futurisme og filosofi.

Imperial Triumphant er endnu et af disse bands, der gemmer sig bag masker, disse mere flotte kreerede guldmasker end så mange andre. Bandet, der startede tilbage i 2005, udførte hele der nye, tredje, album fra ende til anden, Vile Luxury, inklusiv et ekstranummer. Et anmelderrost album, der for alvor har sat bandet i det scenelys, de fortjener.

Deres skæve, psykotiske musik er dragende og transcenderende, og kommer til sin fulde ret live. Med håb om et snarligt gensyn med triumfen på dansk grund, lagde imperiet Stengade i mørke for en aften.

Setlist:

1. Swaming Opulence

2. Lower World

3. Gotham Luxe

4. Chernobyl Blues

5. Cosmopolis

6. Mother Machine

7. The Filth

8. Luxury in Death

Encore:

9. Ekstranummer

5/6 gedekranier.