Liveanmeldelse: A Perfect Circle – Forum Black Box – 12/12-2018
A Perfect Circle gæstede sidst Danmark i sommer på NorthSide i Aarhus, men ellers er A Perfect Circle et sjældent syn herhjemme, for bandet der startede tilbage i 1999. Da de gæstede Forum Black Box, en intimversion af Forum, var der blændet op for et smukt scenelys med fisk på de smalle, lange skærme hængende med mellemrum hen over bandet, den perfekte cirkel i midten, og mange håbefulde fremmødte.
Den sorte box føltes mere inødekommende og hyggelig fremfor Forums normale udtryksløse væsen med betonvægge og en lyd, der skræmmer folket væk. Black Box kunne samle oplevelsen på en god måde, og lyden var ganske ok i den sorte firkant, dog ikkle nær perfektion.
Til tider fik det en rigtig betagende 3D-effekt. For det var som forventet, at mange af de forventningsfulde fans, har ventet i mange år på at opleve teenageidolerne og ikke mindst Maynard James Keenan.
Tre hævede podier var hævet på scenen, hvor Maynard stor i midten som en sortsløret silhuet i lysskæret. Det skar lidt i helhedsoplevelsen, at de fem mænd på scenen var mørke stort set under hele koncerten, man ønskede at “se” dem! De gik lidt i ét med baggrunden. Maynards stemme var betagende og stadig noget for sig, det kan man ikke tage fra manden. Det kunne man blandt andet høre i form af ”Disillusioned” og ”The Hollow”.
Setlisten bød på godt fire numre fra hver af de tre første albums, hvilket lader os tilbage med hele otte numre fremført fra bandets seneste album fra i år, Eat the Elephant. Lidt af en overflod, da albummet ikke helt formår at levere op til fordums tid, trods fine skæringer såsom titelnumren “Eat the Elephant” og singlen “TalkTalk”. Bandet hædrede også de faldende store musikkere, heriblandt AC/DC, som bandet leverede en coversang fra, “Dog Eat Dog”.
Til sommer går det løs igen med Maynard, når han er resten er Tool headliner Copenhell på Refshaleøen den 20. juni, 13 år efter deres sidst Danmarksbesøg i 2006 på Roskilde Festival.
Sætliste:
Eat the Elephant
Disillusioned
The Hollow
Weak and Powerless
So Long, and Thanks for All the Fish
Rose
Thomas
(What’s So Funny ‘bout) Peace, Love and Understanding
Vanishing
The Noose
3 Libras
The Contrarian
TalkTalk
Hourglass
The Doomes
Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums
Judith
Dog Eat Dog
The Package
Delicious
4/6 gedekranier.