Liveanmeldelse: Alestorm + Gloryhammer + Wind Rose + Rumahoy – Falkoner Salen – 22/01-2023

Havde man fundet sin indre ølpirat frem, var denne søndag aften et udemærket ståsted iblandt den halvt fyldte Falkoner Salen

En længere aften var i sigte i den funklende piratkikkert denne aften, hvor fire bands stod på plakaten – et par garvede og et par nyere i faget. Første skumsprøjt på planken var Rumahoy, der startede deres søløjer i Scotland i 2011 og senere vendte skuden med USA og North Carolina. 30 miuntters guldmønter fik de til at udspringe med deres kærlighed til pirater, fest, at drikke og tør humor. Bandet kalder sig selv for “World’s Best True Scottish Pirate Metal Band”, hvilket refererer til Alestorm , der kalder sig selv for “World’s Second Best True Scottish Pirate Metal Band”. Om Rumahoy nogensinde bliver lige så store som Alestorm og Gloryhammer kan man have sin tvivl herom, og tight var det skam heller ikke helt, men dele af de cirka 1500 fremmødte lod sig rive pænt med er det maskerede festelement med deres to albums The Triumph of Piracy (2018) og Time II: Party (2019), der mest af alt kunne summeres op af sammenblanding med netop Alestorm, Gloryhammer samt Wind Rose.

For Wind Rose var nemlig aftenens andet indslag, der har deres skibsbase ved Det Skæve Tårn i Pisa, hvor de lagde til kaj til 2009. Det farverige band med den lille mand i midten havde 45 minutter til at at løsne op i piratmusklerne med deres toner af episke fantasy-temaer, dværge, Tolkien-universet og Warhammer. Bandet, der tidligere har spillet i Aarhus til Royal Metal Fest samt igen senere i år til Udgårdsfest, var mere sammenspillet end Rumahoy, og de havde da også mere tag i publikum. Lyden var også indkapslet bedre, der haltede gevaldig især i starten af Rumahoy’s fremvisning. Festen klar stærkest igennem på “Fellows of the Hammer” fra det nyeste og stærkeste udspil Warfront (2022) samt afslutteren “Diggy Diggy Hole” (The Yogcast cover).

Hold på hat og sfi-fi-briller for next up var en times lir med Gloryhammer. Hvorom er kunne flest, og dem var der mange af, folk med Alestorm t-shirts spottes i folkemængden, men ikke desto mindre kunne begejstringen tages og føles på, når Gloryhammer hitter. Stærkt gik det da også, for der var fart over feltet – i rum og tid – med hammer, sværd og sejl. Christopher Bowes’ universe derudaf i Gloryhammer såvel som i Alestorm, hvor Gloryhammer er hurtigere, mere univers-fikseret og skørt, og Alestorm handler hovedsageligt med øl og badeænder. Gloryhammer toppede mod slutningen.

Setlist (Gloryhammer)

Delilah (Tom Jones song)

Into The Terrorvortex…

1 The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)

2 Gloryhammer

3 The Land of Unicorns

4 Fly Away

Also sprach Zarathustra (Richard Strauss song)

5 The Hollywood Hootsman

6 Legend of the Astral Hammer

7 Keeper Of The Celestial Flame of Abernethy

8 Masters of the Galaxy

9 Hootsforce

10 Angus McFife

11 Universe on Fire

12 The Unicorn Invasion of Dundee

The National Anthem of Unst

Rocking Around the World (Status Quo song)

Sidste skud mod bagbord stod som sagt Alestorm for at levere denne aften i den mildest talt legendariske sal. Det er uden tvivl et band, der kan sætte en fest i gang hos deres fans, hvorom de beviste på sidste års Copenhell, så der plads sat rekord i crowdsurf med lidt over 1750 på n time. Lige så “kaotisk” blev det ikke denne efter, men festen bestod. Christopher Bowes er en travl mand i disse dage, nu hvor han også stod bag tangenterne i stormens ølkrus, men det lod ham ikke slog ud at være på halvanden time mere hver aften.

Det var både ups og downs på setlisten – en af de mindre gode var “Tortuga”, som bandet da også jokede med, at ingen kunne lide.

Festen toppedede med “The Sunk’n Norwegian”, “Hangover (Taio Cruz cover)”, “Drink” samt “Fucked with an Anchor”.

Setlist (Alestorm)

Tie Your Mother Down (Queen song)

Tear It Up (Queen song)

Radio Ga Ga (Queen song)

We Will Rock You (Queen song)

We Are the Champions (Queen song)

Bohemian Rhapsody (Queen song) ((snippet))

Alestorm Intro

1 Keelhauled

2 Pirate Metal Drinking Crew

3 Under Blackened Banners

4 The Sunk’n Norwegian

5 Alestorm

6 Cannonball

7 Hangover (Taio Cruz cover)

8 Magellan’s Expedition

9 Mexico

10 Tortuga

11 Nancy the Tavern Wench

12 Shipwrecked

13 P.A.R.T.Y.

14 Death Throes of the Terrorsquid

15 Shit Boat (No Fans)

16 Drink

17 Zombies Ate My Pirate Ship

18 Fucked with an Anchor