Liveanmeldelse: Bersærk – Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal – 11/11-2020

Solen oprandt for det sultne, hedenske publikum.

Bersærk tog deres seneste album, Sol, under vingerne med på tour, der denne aften gæstede Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal. Det var dejligt igen at kunne se musik på en scene, der trods corona-reglerne resulterede i en gennemført, udsolgt aften.

Omdrejningspunktet for denne lille tour var fremførslen af hele det tredje album, Sol, der udkom for cirka en måned siden – et album, der har fået gode ord med på vejen. Det gør selvfølgelig det mere forudsigeligt for lytteren, når man går ind til et show, hvor man kan regne de flere numre ud i sætlisten, men der var også plads til lidt af det gamle gode, der klædte det hele meget godt.

Stilmæssigt akkompagnerede bagtæppets filmsekvenser bandet hæderligt, ikke mindst da sekvenserne blev fremført live til selve musikkens fremførsel og ikke bare var programmeret på forhånd. Når bandet omtalte ulven, så kom den til syne på lærredet i flot symfoni med de øvrige sekvenser. Det var let at blive draget af dommedagens rytmer tilsat de flotte visuals, der prægede albummet igennem. Til ekstranummerne ændrede bagtæppet til en mere oldschool visning, hvor bandet lirede de sidste tre numre af.

Det er ikke just vant med hårde koncerter et sted som Musikhuset Aarhus, men det kan alligevel noget, trods at man må sidde ned og corona-restriktionerne er over os. Overordnet havde de fremmødte ikke besværet med at forblive på deres sæder – der var lige en lille stribe til sidst, der havde det svært med at forblive siddende, men ellers tog alle de nye virusregler meget fint.

Sol er et gedigen skæring, der også slår igennem live som et flot værk – hovedsageligt “Blod & Stål” samt “Kæmp!” står stærkt i live-ånden, og mod slutningen skar “Tordensol” og “Nordenvind” igennem. Aftenen takkede af med “Dæmring”, der dermed sluttede Bersærks show i Musikhuset Aarhus – et setup, der glædeligt oprandt en kold efterårsaften.

4,6/6 gedekranier