Liveanmeldelse: Cryptopsy + Ingested + Gloryhole Guillotine – Stengade – 09/05-19

Sidste uge svedte Stengade i en ordentlig “bree”-fest.

Der var nemlig budt op til slam-dans i selskab med death metal/grindcore-bandet Gloryhole Guillotine fra Illinois, USA, brutal death metal/deathcore-bandet Ingested fra Manchester, UK og brutal/technical death metal-bandet Cryptopsy fra Montreal, Canada.

Det var med spænding i den større ende af skalaen, da Gloryhole Guillotine entrérede scenen på Stengade, og snakken gik blandt det hviskende publikum før start, ikke mindst på baggrund af det “opfindsomme” bandnavn. Gloryhole Guillotine og Ingested måtte deles om det forreste trommesæt, da Flo Mournier havde sit eget, hvilket gjorde scenegulvet snævert for bandet til at bevæge sig rundt på, men det gik lige an. Bandet var ihærdigt velspillet, og Carlos (forsanger) hang næsten ud over scenen for at få publikum med, mens den ene guitarist, Jeffrey, havde sin egen fest med hardcore/punk-moves og en guitar, der havde sit eget liv med vinmølle-silhouetter.

Efter cirka 25 minutters spil og en pause, gik Ingested på scenen, til deres første koncert i København, en gang før har de spillet i Aarhus sammen med Suffocation, Flashgod Apocalypse med flere for små 10 år siden. Energien var ligeledes brutal og leverancedygtig med et glimt i øjet. Især trommeslageren, Lyn Jeffs, imponerede, og man stod tilbage og tænkte hvornår man kunne agere sådan som en maskine.

Cryptopsy havde noget at skulle bevise som sidste band denne aften. Forsanger Matt McGachy har styret vokalarbejdet siden 2007, hvor den savnede Lord Worm forlod bandet for anden og efter alt sigende sidste gang, og gjorde et habilt stykke arbejde uden magiens besøg, Trækplasteret i Cryptopsy er og bliver det nær-sindssyge trommespil fra Flo Mournier, eneste orginale medlem tilbage fra 1992. Med sin djævleske dygtige kunnen, hev han bandet hjem i sejr. Setlisten bar som sædvanlig nu om dage meget præg af numre fra bandets mesterværk, None So Vile, fra 1996. Det var også lidt disse numre der bar koncerten igennem, da nogle dele af koncerten var et som tom luft.

4,5/6 gedekranier.