Liveanmeldelse: D-A-D – Grøn Koncert, Valby – 31/07-2022

Jubilæumscirkusset buldrer derudaf efter 40 års tro tjeneste, hvad end der er dark eller ej

D-A-D er still going strong på deres 40-års turné med cirkus-look og hele molevitten. Bandet havde fået tjansen efter Drew Sycamore at skulle tæmme det sultne publikum med koncertstart lige rundt regnet 18:00 med “Isn’t That Wild” fra Draws a Circle, “Jihad” fra No Fuel Left for the Pilgrims og “Written in Water” fra Helpyourselfish, som de første numre til at få de mange tusinde fremmødtes nakke til at rocke med.

Jesper Binzers karisma, gejst og humoristiske sans bar bandet igennem cirka en times spil og løjer, og der er altid en flok trofaste fans til at bakke op om den gode stemning til deres koncerter, og netop den gode stemning kom til sin gode ret efterfølgende til den altid smittende “Everything Glows” fra albummet af samme navn – fællessang og godt vejr i bred harmoni.

Ikke alt D-A-D er lige dele ekstaisk, hvormed man kan konkludere, at “A Prayer for the Loud” fra bandets seneste album fra 2019 af samme navn ikke har det største pondus for at få fansene helt i kog, men for fanatikerne tager de det råt ind som en god tatar. Bandet var gode til efterfølgende at fordybe Grøn Koncert i et bredt udvalg fra bagkataloget forskellige albums med “Soft Dogs” (2002), “Grow or Pay” (1991), Riding with Sue (1986) og “Monster Philosophy” (2004).

Jesper var ude blandt publikum for at lede efter Laust og gejle folk op på fællesklap og -sang, og det lykkedes da også at finde hinaden igen, da Jesper kom op på scenen igen til smil på læben. Koncerten sluttede af med klassikerne om ikke at ville lade sig klippe håret af sig, skørhed og at sove dagen væk. En god time var hermed ovre.

 

Sætliste:

1. Isn’t That Wild

2. Jihad

3. Written in Water

4. Everything Glows

5. A Prayer for the Loud

6. Soft Dogs

7. Grow or Pay

8. Riding with Sue

9. Monster Philosophy

10. Bad Craziness

11. I Won’t Cut My Hair

12. Sleeping My Day Away