Liveanmeldelse: Dream Theater + Devin Townsend – K.B. Hallen – 22/05-2022

K.B. Hallens nyere genopførsel bød på en gammel kending i hallens nye, fine akustik

En søndag aften skulle ikke stå i vejen for et pænt fremmøde af prog-nørder, der havde fundet frem til K.B. Hallen, der åbnede dørene helt tilbage i 1938. I 2011 brændte den kendte hal ned i en katastrofal brand, men er sidenhen heldvis blevet gennemført på ny. En hal, der eksempelvis har huseret legendariske koncerter – blandt andet landets eneste besøg af The Beatles og tilmed også Duke Ellington, Louis Armstrong, Gøg og Gokke, Frank Sinatra, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Rammstein m.fl.

Tilbage til aftenens headliner, så spillede Dream Theater i K.B. Hallen tilbage i 2004 samt 2009, sidstnævnte sammen med blandt andet Opeth under banneret Progressive Nation. Denne aften havde drømmeteateret fornem support med i form af den gale og geniale Devin Townsend, der åbnede ballet med en times vanvidsvelvære i nyt lineup og uden Project- eller Band-delen i bandnavnet. Men skarp og sjov humor prøvede han at få publikum med på smilebåndet allerede inden første anslag på sin flotte, regnbuelysende guitar.

Setlisten bestod af et godt sammensurium af numre fra hans forskellige inkarnationer af navne – tag bare Devin Townsend, Devin Townsend Project og The Devin Townsend Band), men han efterlod publikum også med et nummer fra hans tidlige kultband – Strapping Young Lad i form af “Aftermath” til mange glæde. Ellers var højdepunkterne “Kingdom” og “Deadhead”, der bød og rokkende hoveder og store energiudladninger på scenen.

 

Setlist (Devin Townsend):

Failure (Devin Townsend Project)

Kingdom

By Your Command

Aftermath (Straping Young Lad)

Regulator

Deadhead (The Devin Townsend Band)

Deep Peace

March of the poozers

More! (Devin Townsend Project)

Herefter skete noget, flere andre bands kunne lære noget af. Man behøver nødvendigvis ikke længere pauser mellem bands, der går på scenen – også som her i den større liga, og her er et godt eksempel og effektivitet, idet det kun tog 15 minutter fra Devin forlod scenen til Dream Theater entrérede den. Bandets visuelle fremtoning tog sig på fornem vis i ed med flotte videoer og dragende landskaber under aftenens 10 numre. Det lyder måske ikke af noget, men 10 numre i Dream Theater-regi kravlede sig lige over de to timer, hvilket er meget normalt for bandet. Første nummer var ikke overraskende fra det 15. og seneste album, A View from the Top of the World, der udkom den 22. oktober sidste år, hvilket var en overbevisende opførsel af “The Alien” efterfulgt senere i sættet af “Awaken the Master”, “Invisible Monster” samt titelnummeret “A View From the Top of the World”, der på fin vis demonstrerer deres nyeste udgivelse som et gedigent, helstøbt værk. Variationen diskografien imellem lå på et afbalanceret sted med et stort lod på vægtskålen på post-2000. Ja, der var faktisk kun ét nummer fra før årtusindeskiftet i form af “6:00” fra Awake (1994). Aftenens højdepunkter kom i form af afslutningsnummeret “The Count of Tuscany” fra  Black Clouds & Silver Linings (2009) og ikke mindst den helt store overraskelse, nemlig “Endless Sacrifice” fra velsagtens bandet mest hårdtslående album Train of Thought (2003) – albummet, der jo som fornævnt bragte bandet til K.B. Hallen for første gang den 20. januar 2004. Alt i alt en sublim frmførelse af komplekse nørderier.

 

Setlist (Devin Townsend):

The Alien (A View from the Top of the World)

6:00 (Awake)

Awaken the Master (A View from the Top of the World)

Endless Sacrifice (Train of Thought)

Bridges in the Sky (A Dramatic Turn of Events)

Invisible Monster (A View from the Top of the World)

About to Crash (Six Degrees of Inner Turbulence)

The Ministry of Lost Souls (Systematic Chaos)

A View From the Top of the World (A View from the Top of the World)

The Count of Tuscany (Black Clouds & Silver Linings)