Liveanmeldelse: GAFFA-Prisen 2020 – Musikhuset Aarhus, Store Sal – 26/02-2020

GAFFA-Prisen vendte hjem Aarhus og afholdte jubilæum

GAFFA-Prisen er årets store fest og hyldest for nationalt og internationalt musik, hvor en række kunstnere indstilles til nominering til en bestemt pris inden for et felt, hvorefter vinderne af indstillingen er de endelige nominerede i den respektive kategori. De seneste år har GAFFA-Prisen holdt til i Odeon i Odense, men i år vendte showet hjem til Musikhuset Aarhus i en helt og aldeles udsolgt Store Sal.

Det var komiker og skuespiller Melvin Kakooza, der agerede aftenens vært i glimt i øjet og med sit lattermilde væsen fik publikum til at grine under det to-timers farverige show. P6 Beat-værten Carsten Holm agerede interview-mand bag scenen med de optrædende og nominerede.

Den store danske vinder denne aften blev Hjalmer med fire priser, mens Billie Eilish også vandt fire priser som aftenen store udenlandske heltinde. I den hårdere ende vandt Volbeat for Årets Danske Band, D-A-D vandt Årets Danske Rockudgivelse (albummet A Prayer for the Loud), og vores lokale dødsmetalhelte i Baest vandt prisen for Årets Danske Hardrock/Metaludgivelse (albummet Venenum).

På live-fronten fik i år et overall mere rocket udtryk aftenen igennem. Det store trækplaster var rocklegenderne i Dizzy Mizz Lizzy, der viste tænder og et tungere udtryk end ellers med deres to nyeste singler i form af “In the Blood” og “Californua Rain” fra deres kommende album Alter Echo, der udkommer den 20 marts. Der var også solide præsentationer fra punkbandet Rebecca Lou, metalbandet VOLA samt post-punkerne i Joyce. De resterende liveindslag blev leveret af Freja Kirk,  Monti samt When Saints Go Machine. Det var skønt at opleve rocket spire igennem i et show som dette.

I det store og hele var GAFFA-Prisen 2020 velorganiseret og professionelt afviklet. Vi ser frem til endnu en hyldest af musikken næste år.