Liveanmeldelse: Gojira + Alien Weaponry + Employed to Serve – K.B. Hallen – 16/07-2022

Med et frembrusende fremmøde stod de franske økometallere for kradse søvandslussinger og visuelle havmadder

Gojira er så store i hjemlandet nu, at de er iblandt de øverste navne på årets massive Hellfest i Clisson. Herefter trækker de et imponerende stort set udsolgt K.B. Hallen på en varm sommeraften. Før det overjordiske bal skulle stå distancen, stof de noget yngre orkestre Employed to Serve samt Alien Weaponry for aftenens opvarmningstjans, der stof om blanding af nu-metal, groove metal med mere. Hvor Employed to Serve ikke skrev sig ind i historiebøgerne, var der lidt mere vildskab at mærke hos Alien Weaponry, hvor den hjemlige mouri-kultur fik sin væsen værd frem på scenen.

Med et stort nedtællingsur på 180 sekunder var det snart tid til franskmændene. Koncerten første indspark var i form af bandets seneste album Fortitude fra foråret sidste år med sangen “Born for One Thing”, hvilket er et af albummets stærkeste numre, trods der ikke tales om et mesterværk. Festen af fanatikerne startede herefter både på scenen med “Oroborus”, “Backbone”, “Stranded” og “Flying Whales” samt i luften med konfetti og at smukt lyssammensurium, der fik én til at blive draget ind i havets ve og vel, og spillelysten bandet imellem smittede da også i lysglimt ud til fansene.

Magien stod dog ikke til at blive reddet hele aftenen igennem, hvormed efter et par gamle klassikere dykkede intensiteten med en lettere ligegyldig seance fra det seneste album i form af “Hold On”, “Grind” og “Another World”. Den flotte “L’enfant Sauvage” var hård, brutal og medrivende, men vokalen blev en kende indelukket, hvilket ikke endte med forhåbningen om en kærkommen ekstase, men hov, den ankom med dundertoget til de to sidste numre i det ordinære set med “The Chant” og “The Gift of Guilt”. Efter en lille encore vendte bandet tilbage på scenen uden den store bravurfinale. Valget stod på to numre igen fra det nyeste udspil – “New Found” samt “Amazonia” – der bare ikke helt er det store mesterværk i den store, franske økobog.

 

1. Born for One Thing

2. Oroborus

3. Backbone

4. Stranded

5. Flying Whales

6. The Cell

7. Love / Remembrance

8. Hold On

9. Grind

10. Silvera

11. Another World

12. L’enfant Sauvage

13. The Chant

14. The Gift of Guilt

Encore:

15. New Found

16. Amazonia