Liveanmeldelse: Iggy Pop – Falkoner Salen – 05/06-2022

Legenden var sprælleven og kastede med tingene

Alderen tynger ikke altid legender – især ikke, hvis man er Iggy Pop. Ikonet, der i år fylder 75 år, i den grad fut i fejemøget hvad angår scenevante publikumsanskuelser og livlige spjæt. De 18 numre, som koncerten strakte sig over, viste Pop’pen sig fra sin seværdige side, der lagde ud i punket ragnarokstil med “Five Foot One” for et udsolgt Falkoner Salen som var han ung igen.

Adskillige gange markerede han sig ved scenekanten med spyttere, spjæt og high fives, hvor sidstnævnte han ikke var pernittengryn med at uddele.  Det eksplosive og dansabelt-frembrusende backingband ledte et flow at skarpe rytmer til hele setuppet.

Det var lidt som at gå tilbage i tiden – man ville gerne have været lidt ældre og oplevet Iggy & The Stooges i de gode, gamle dage og fuld på pedalen og korte, smadrede og hede koncerter. Her mange år senere til Iggy Pop os tilbage, hvor det startede, og dele af salen, især oppe foran, kogte i en sand lykkefølt punkrus, da den bare krop blæste sig igennem med de to storhits “Lust for Life” og den legendariske “The Passenger”. Hvad mere havde man brug for denne lune aften, der rundede af med en hæsblæsende “Search and Destroy”? Nok næppe andet.

Aftenen var et bevis på, at Iggy Pop kan endnu, og mon ikke, at han også gerne selv vil lidt endnu. Man kan kun håbe.

 

Sætliste:

Five Foot One

Loves Missing

T.V. Eye

The Endless Sea

Death Trip

Mass Production

Free

Gimme Danger

Lust for Life

The Passenger

I Wanna Be Your Dog

Encore:

Sister Midnight

James Bond

Run Like a Villain

I’m Sick of You

Hero

Nightclubbing

Search and Destroy