Liveanmeldelse: Jethro Tull – Værket – 28/02-2019

Jethro Tull er en flittig gæst i vort land, med seneste besøg i Skanderborg, Aalborg, København og Aarhus. Denne aften stod fløjteekvilibristen og bandleder, Ian Anderson, sammen med sit band på scenen i den flotte Store Sal i Værket i Randers. I godt to timer inklusiv en lille pause, bragte han publikum tilbage i 51 års musikhistorie, helt til begyndelsen i 1968.

Koncerten startede med en film kørende inde et til gammelt fjernsyn vist på storskærmen tællende ned til showstart. Der er styr på sagerne og fin harmoni bandet imellem. Ian henvendte sig flittigt til publikum imellem numrene, jokede om at bands ikke inkluderer en trommesolo længere, og adskillige gange imellem numre gav tidligere medlemmer af Jethro Tull nogle ord med på vejen i forbindelse med bandet jubilæum, samt hvad deres yndlingsnumre med bandet er. Under numrene var der stort set konstant filmvisninger på storskærmen af bandet i live-sammenhænge op gennem karrieren. Det var flot at se på og til tider ren øjenguf, men engang imellem stjal det lidt fokus fra, hvad der skete på scenen.

Hvad nogle måske ikke ved, var der en vis herre der spille én koncert ved juletid i Jethro Tull, hvorefter vedkommende vendte hjem for at for alvor starte sit eget band. Dette var selveste Toni Iommi fra Black Sabbath. Hertil kan nævnes at Jethro Tull desuden vandt en Grammy for “Hard Rock/Metal Performance” over Metallica i 1989.

Ian Andersons vokalpræstation var godkendelsesværdig, man kunne godt høre at han til tider havde lidt problemer med at komme helt op i tonerne, men igen, manden er 71 år gammel, så stemmen må alligevel siges at ældes med ynde. Man kunne dog ikke sætte noget på hans energi og interaktion med de andre bandmedlemmer på scenegulvet, idet han som et sprælsk firben drønede frem og tilbage som et glad barn juleaften. Der er næppe nogen, der nå ham til sokkeholderne, når det gælder fløjtefærdighederne. Her slår Jethro Tull fast deres plads i musikhistorien med udødelige klassikere.

Højdepunkterne må sige at være de større hits som “Thick as a Brick”, “Songs From the Wood”, “Aqualung” og ikke mindst togskinnekværneren, “Locomotive Breath”, hvor publikum syntes betaget en tidens tunge toner.

5/6 gedekranier.

Setlist:

Intro: Beggar’s Farm

Set 1:

1. My Sunday Feeling

2. Love Story

3. A Song For Jeffrey

4. Some Day the Sun Won’t Shine for You

5. Dharma for One

6. A New Day Yesterday

7. Bourrée in E Minor

8. My God

9. Thick as a Brick

Set 2:

10. A Passion Play

11. Too Old to Rock ‘n’ Roll, Too Young to Die

12. Songs From the Wood

13. Ring Out, Solstice Bells

14. Heavy Horses

15. Pastime With Good Company

16. Farm on the Freeway

17. Aqualung

Encore:

18. Locomotive Breath