Liveanmeldelse: Lamb of God + Kreator + Municipal Waste – Forum Black Box – 22/02-2023

Efter adskillige udsættelser, kom dagen endelig, hvor Lamb of God og Kreator kunne drage på deres Europa-tour sammen

Offentliggjort for godt 3½ år ventede mane fans på co-headliner-touren med Lamb of God og Kreator, der skulle spille Europa tyndt. Endelig kom dagen og ikke mindst året, hvor dette kunne lade sig gøre. Med alle disse udskydelser fulgte der også flere rokader blandt tourens opvarmningsband(s). Hvormed der tidligere har være to af slagsens, heriblandt Power Trip, Thy Art Is Murder og Gatecreeper, var det nu kogt ned til ét band; Municipal Waste. Lige netop Municipal Waste var et godt valg, der gjorde det gode indtryk og iagttagende forbindelse med publikum i lige over en halv times tid. Der var kontaktsøgende moshpits, wall of death og alskens håndtegn mod scenen. På denne korte tid lykkes det alligevel for bandet at lire 13 korte og afmålte sange af. I forhold til andre tidligere bands samme sted var lyden med og ikke sat på prøve.

Setlist (Munipal Waste):

1 Demoralizer

2 Breathe Grease

3 Mind Eraser

4 The Thrashin’ of the Christ

5 Poison the Preacher

6 Grave Dive

7 You’re Cut Off

8 Sadistic Magician

9 Slime and Punishment

10 Headbanger Face Rip

11 High Speed Steel

12 Wave of Death

13 Born to Party

Turen var nu kommet til et flagskib inden for tysk thrash metal-historie. Kreator har været på banen siden 1884 – ja, faktisk siden 1982 under andre navne som henholdsvis Metal Militia, Tyrant samt Tormentor. Der er dermed godt 40 års historie at tage ud fra – nok for enhver Kreator-fan. Var setlisten så nær perfekt? Nej. Der var dog en pæn varme jævnfør ildkanonerne på scenen, der gjorde det hele pænt af se på, to store, stående dukker, én i hver side af scenen, der var godt ud grundigt spiddet samt flere dukker, der underkoncerten faldt ned fra loftet i reb. Konfettien fik også frit løb og blev skudt af i passende gran prix-mængde.

Kreators seneste udspil Hate Über Alles (2022) skriver sig ikke ind i historiebøger som en statue af rang. Med album-introen “Sergio Corbucci Is Dead” lagde de da også ud med titelnummeret værende den stærkeste skæring med senere tilstedeværelse af “Become Immortal” samt “Strongest of the Strong” fra albummet. Mere var der da heller ikke behov for fra Kreator anno 2022. Lyden var dog god heldigvis, Mille’s steme kneb indimellem på de høje passager, og mere af det gamle materiale var savnet.

Kreator toppede til sidste på finalen med “Violent Revolution” (2001) samt “Pleasure to Kill” (1986), men den manglende tilstedeværelse af “Endless Pain” (1985) samt “Extreme Aggression” (1989) var lettere pinefuld. Efter godt 75 minutter fik tyskerne af scenen.

Setlist (Kreator):

Sergio Corbucci Is Dead

1 Hate Über Alles

2 Hail to the Hordes

3 Enemy of God (with “Awakening of the Gods” intro)

4 Phobia

5 Become Immortal

6 Satan Is Real

7 Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)

8 666 – World Divided

Mars Mantra

9 Phantom Antichrist

10 Strongest of the Strong

11 Flag of Hate

The Patriarch

12 Violent Revolution

13 Pleasure to Kill

Som rosinen i metalenden var det moderne flagskab Lamb of God at finde på scenen i Forum Black Box, der var okay fyldt op denne aften. Intimiteten ved Black Box-udgaven er en glimrende idé til de bands, der ikke kan fylde det normale Forum ud på med plads til 10000 fans, men her med op til en halvering. Klokken var rundet 21:45, og de første toner slog an til “Memento Mori” som aftenens åbner.

Der var god stemning aftenen igennem, men man kunne fornemme, at der var flest, der ventede på amerikanerne. Hvor lyden var bedst under Municipal Waste samt Kreator, var det desværre en mere anspændt suppedas under Lamb of God, hvilket en bredere skare af de fremmødte så ud til at ignorere i vilde moshpits og fællesskrål. Energien bandet igennem var i modsætning til lyden i højsædet, og aftenens vinder i energiudladelser må da også blive møntet på Randy Blythe, hvis fansskare er i voksealderen.

Var det så en lige mindeværdig seance som eksempelvis Copenhell i 2012? Nej, men trods lyden, så var det alligevel en hæsblæsende fest. Det seneste udspil Omens (2022) fik vi, kan man sige, heldigvis ikke så meget fra, da det ikke er bandets vildeste udspil at skrive hjem om – det blev til “Ditch” samt banderføreren “Omens”. Fokus var lagt tungere på det andet album As the Palaces Burn (2003) samt det tredje album Ashes of the Wake (2004) – alts det “gode gamle”.

Ikke så undrende “lettede taget” til “Walk With Me in Hell” og “Now You Got Something to Die For”. Det var en godkendt, længe ventet koncertaften, der gik på hæld.

Setlist (Lamb of God):

1 Memento Mori

2 Ruin

3 Walk With Me in Hell

4 Resurrection Man

5 Ditch

6 Now You’ve Got Something to Die For

7 Contractor

8 Omerta

9 Omens

10 11th Hour

11 512

Encore:

12 Vigil

13 Laid to Rest

14 Redneck