Liveanmeldelse: Lenny Kravitz + Dizzy Mizz Lizzy + The Blue Van – Fængslet – 25/05-19

Smittende glæde til folket

På en kold og overskyet lørdag aften, bragte Lenny Kravitz, Dizzy Mizz Lizzy og The Blue Van varmen ind i den store fængselsgård i Horsens.

Horsens & Friends har igen tiltrukket et stort navn til byen. Denne gang Lenny Kravitz, der efter en årrække vendte tilbage til Danmark med sit funky rockshow. Det var på flere måder en lang dag indenfor fængselsmurerne; pladsen åbnede kl. 17.00, The Blue Van gik på scenen 18.00, og det hele kulminerede kl. 23.50. Vagterne havde dog ikke styr på adgang for pressefolk med de ellers fine armbånd man fik, så efter en tur tilbage i køen, fik en anden vagt at vide, at den altså var god nok. Jeg kom ind og op foran.

The Blue Van tog til Horsens med energiposen  centrum for at få publikum varme i den ellers kolde forårsaften. Det lykkedes ellers meget fint i den ellers fine spilletid på lige godt en time, som bandet havde til rådighed. Med rævehaler på guitarerne og akrobatik, tog kvartetten springet ud i en solid præsentation med kravlen af bassist Allan Fjeldgaard Villadsen på høje forstærkere og keyboard, sidstnævnte, der fik sin sag for under behandling af Søren Christensen. Tøndebasker Per Mølgaard Jørgensen sad habilt bagest, mens sanger og guitarist Steffen Westmark tog sig af førerpositionen, som han nu gjorde sig godt i. Folk var med på noderne til “Silly Boy” og “Man Up”.

Et par minutter i kl. 19.00 takkede The Blue Van af, og mange fra publikum så nu frem til, hvad de også var kommet for at høre; Dizzy Mizz Lizzy. Bandet var sat på til at gå på kl. 20.00, altså en hel time efter The Blue Van gik af! Publikum var ivrige og uforstående over for, hvorfor det skulle tage så lang tid med et change-over, især fordi det tog Dizzy Mizz Lizzy 20 minutter at få foretaget skift af sceneudstyr samt lydprøve. En halv time havde været fint, men en time var for meget.

Dizzy Mizz Lizzy gik på, og publikums humør var tilbage i en glædesrus. Trioen bankende derudaf med gamle klassikere fra bandets to ’90’er-skæringer Dizzy Mizz Lizzy og Rotator såvel som nogle nye fra Forward in Reverse og et helt nyt numre, som trioen præsenterede fra kommende fjerde album, der står til at udkomme om et halvt års tid, et nummer med et tungt groovy islæt. Denne aften beviste den glade trio deres spillevilje og livsnerve på scenen, der smittede til det rockende publikum, der sang godt med. I den grad en godkendt præsentation.

Cirka 40 minutter gik der, før aftenens hovednavn gik på scenen til lyden af “Fly Away” fra albummet 5. Lenny Kravitz stod endelig på scenen hævet omme bagerst iført hovedbeklædning og solbriller. Et mindre marathon var igangsat, og hurtigt efter første nummer, fulgte “Dig In” og “American Woman”. Lenny var nærværende under koncerten, og henvendte sig flere gange undershowet for at spørge, om vi havde det godt, og at han glædede sig gevaldigt over endelig at være tilbage på dansk jord for at spille sin musik.

Vi fik et potpourri fra rockmesterens bagkatalog spændt ud over karrieren lige fra en 25-minutters medley.version af “Let Love Rule” fra pladen af samme navn fra 1989 til “Who Are Really the Monsters” fra Raise Vibrations (2018).  ”I love you! And I respect you!” udbrød Lenny til den fyldte fængselsgård, og det gjorde vi. Folk sang fælles fødselsdagssang, da Lenny blev 55 år blev midnatstid. Desværre sluttede koncerten ti minutter inden, så fødselsdagsbarnet var væk igen inden da. Foruden “Fly Away”, “Dig In” og “American Woman” var højdepunkterne “Are You Gonna Go My Way?” og “Let Love Rule”, hvor Lenny var ude blandt publikum og gav high-fives. Vokalen synes dog desværre noget lav på “I Belong to You”, et nummer, hvor Lenny gav publikum lov til at synge en del, hvilket var ærgerligt, da det ellers er et stærkt nummer, man ønsker ham selv synge på.

Alt i alt en varm koncertaften musikmæssigt i en ellers kold og overskyet fængselsgård.

5/6 gedekranier

Setlist:

Fly Away (5)

Dig In (Lenny)

American Woman (5)

Fields of Joy (Mama Said)

Freedom Train (Let Love Rule)

Who Are Really the Monsters (Raise Vibrations)

Stillness of the Heart (Lenny)

It Ain’t Over Til It’s Over (Mama Said)

Can’t Get You of My Mind (Circus)

Low (Raise Vibrationss)

I Belong to You (5)

Bank Robber Man (Lenny)

Where Are We Running (Baptism)

Are You Gonna Go My Way? (Are You Gonna Go My Way)

Encore:

Let Love Rule (Let Love Rule)