Liveanmeldelse: Machine Head + Amon Amarth + The Halo Effect – Forum Black Box – 26/09-2022

Metallens hårde kerne festede Frederiksberg på en kølig mandag aften

Der var lagt op til storstilet ild, “lysflammer” og nakkevrid denne mandag aften, hvor den amerikanske groove-maskine Machine Head og de svenske monstervikinger Amon Amarth gæstede et noget intimt Forum Black Box på deres co-headliner tour – The Viking & Lionhears Tour. Fremmødet var ikke prangende, og afstanden fra scenen til bagtæppet af Forum Black Box var ikke milelang. Alt taget i betragtning var lyden svingende fra det gode til tider til en rungende affære.

Først på metaltapetet havde de to bands taget svenske The Halo Effect med som opvarmeren på touren. Et band, der huserer kendte skikkelser fra Göteborg-scenen i form af blandt andet Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall, ex-In Flames (live) m.m.), Jesper Strömblad (ex-In Flames, ex-HammerFall m.m.) og andre, der har spillet i In Flames (sidstnævnte var desværre ikke på scenen denne aften). Det var næppe alle de relativt få, der dukkede op denne aften, der fik “åbneren” med, og synd var dét da, idet de rutinerede musikers nye baby trykkede den af for en stund – og på den gode måde. Bandets gejst smittede igennem i deres formidling af ægte svensk, meledisk dødsmetal centreret omkring deres debutalbum Days of the Lost, der ud dagens lys den 12. august i år – mest nævneværdigt numre som “Conditional” og “The Needless End”. En god og hård håndtering af åbningsbandet denne aften lå i selen til mere lir fra de to store bands.

Setlist:

1. Days of the Lost

2. The Needless End

3. Gateways

4. Feel What I Believe

5. Last of Our Kind

6. Conditional

7. Shadowminds

De efterhånden aldrene svenske herrer i Amon Amarth var next up med deres catchy omkvæd, fans der ro med til stemningen, et søuhyre, og hvad man ellers kunne forestille sig. Hvis der er noget, som disse vikinger kan, så er det at sætte varme til lokalet, og dette var der da rigeligt af, idet pyroen var der ikke slækket på. Vanen tro skulle der hejses til skib, slås med et søuhyre, svinges med hammeren, drikkes af hornet og ikke mindst roes nede på gulvet, hvor en pæn sjat af publikum deltog i. Højdepunkterne var da også hitsene som “Guardians of Asgard”, Destroyer of the Universe” og “Twilight of the Thunder God”.

Setlist:

1. Guardians of Asgard

2. Raven’s Flight

3. Deceiver of the Gods

4. Crack the Sky

5. The Great Heathen Army

6. Get in the Ring

7. Destroyer of the Universe

8. Put Your Back Into the Oar

9. Cry of the Black Birds

10. The Pursuit of Vikings

11. First Kill

12. Shield Wall

13. Raise Your Horns

14. Twilight of the Thunder God

Finalen stod amerikanerne i Machine Head for at servere ved et af deres semi-sjældne danske besøg som aftenens andet co-headliner-band. Koncerten var generelt karaktiseret yderst energisk, ikke formidabel lyd og lidt for meget snak imellem numre. Machine Head er ikke just kendt for meget lange numre, hvor det denne aften ikke blev til mere end 10 numre fint afbalanceret mellem nyt og gammelt. Bandet tour er i kølvandet på deres senere udgivelse Øf Kingdøm and Crøwn – udgivet den 26. august i år, og det var da også fra denne nye skræring, at Machine Head lagde ud med “Becøme the Firestørm” og senere i sættet “Chøke Øn the Ashes øf Yøur Hate”, der har vist sig fra den gode side at være deres bedste udgivelse i adskillige år – Catharsis var især ikke noget at skrive hjem om. Man kunne snildt se mange ældre fans i deres t-shirts med initialerne MH foran og/eller bagpå, om selvom lyden ikke var i to, lysshowet var derimod, så toppede aftenen sidste orkester med afslutningen, der bød på hittet “Davidian” samt “Halo”.

Setlist:

1. Becøme the Firestørm

2. Imperium

3. Ten Ton Hammer

4. I Am Hell (Sonata in C#)

5. Chøke Øn the Ashes øf Yøur Hate

6. Darkness Within

7. Now We Die

8. From This Die

9. Davidian

10. Halo