Liveanmeldelse: Manowar – Forum Black Box – 06/02-2023

Mission afblæst – enden er ikke et nært forestående endnu

Powerhouse-mastodonterne i Manowar har tidligere varslet afskedstour med deres tour, der tidligere bragte bandet til Valby Hallen den 1. april 2019, hvilket folk kunne tænke som en aprilsnar eller ej dengang. Ikke desto mindre kunne man nu opleve bandet, der næsten startede i 70’erne på deres famøse Crushing the Enemies of Metal Anniversary Tour, der her bragte dem forbi et intimt Forum Black Box med lige omkring 1500 Manowarriors.

Siden sidst er der også sket noget på udskiftningsfronten i bandet, idet trommeslager Anders Johansson (ex-HammerFall, ex-Stratovarius, ex-Yngwie Malmsteen m.fl.) og guitarist E. V. Martel ikke længere er med i folden (begge med fra 2019-2022). Den nye konstellation foruden Joey DeMaio og Eric Adams tæller Dave Chedrick på trommer samt guitarvirtuosoen/vanvidsmaskinen Michael Angelo Batio, der er en dyb mester inden for guitarspil – ikke mindst, når det også gælder dobbeltguitarer. Helt så heldige er fansene ikke på denne tour med hensyn til, at han kan få lov til at lire den af på de store af slagsens, men mindre kunne da også gøre det med bragende torden- og sværdklingende guitarlir, der til tider lød som ragnarok på jord – som sendt fra himlen i ægte Manowar-facon med kærlighed fra bandet til vikingerne.

Det lysmæssige afsæt aftenen igennem det cirka 1 time og 45 minutter kunne der ikke sættes de store anmærkninger ved – det var ganske imponerende at beskue, ikke mindst, da ørnen med rødt, lysende øje kom til synes hen mod slutningen. Lyden var massiv og til tider rimelig utilregnelig, der ikke gjorde det smukt at lytte til, men showmæssigt er Joey og Eric vanedannet og gode formidlere.

For kendere var der fas indlagt skrålesang nærmest fra star til slut mest af alt til klassikerne  af “Kings of Metal”, “Fighting The World” “Warriors of the World United” samt “Hail and Kill”. En joker blev da også smidt over bord efter encore og Joey DeMaio’s traditionsbundne tale til fansene omkring Manowar’s eksistensgrundlag liggende solidt ved fansenes loyalitet samt den besatte tag fra vikingetiden i form af nummeret “Battle Hymn” fra pladen af samme navn, der sidste år kunne fejre 40-års jubilæum. Det hele så ud til, at Manowar ikke er helt færdige endnu og har mod på en tørn mere.

Man kan desuden høre radioens snak med Joey DeMaio til en snak i forbindelse med Danmarksbesøget, touren, at det er svært at stoppe m.m. her:

https://www.mixcloud.com/dentungetime/den-tunge-time-special-manowar-interview/

Setlist:

March of the Heroes Into Valhalla

1. Manowar

2. Kings of Metal

3. Fighting The World

4. Holy War

5. Immortal

6. Gates of Valhalla

7. Warriors of the World United

8. Guitar & Bass Duet

9. Hail and Kill

10. The Dawn of Battle

11. King of Kings

12. The Power

13. Fight Until We Die

Encore:

14. Joey’s Speech

15. Battle Hymn

16. Black Wind, Fire And Steel

Army of the Dead, Part II