Liveanmeldelse: Myrkur – Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal – 18/11-2021

Af: Lucas E. Olsen

Koncerten blev afviklet i siddende rammer i symfonisk sal i Musikhuset. Bandet bestod af Amalie i front som sædvanlig, og så med hele fire korsangere og fire andre musikere. Instrumenterne var mange; både kontrabas, flygel, trommer, mandolin, violin og meget andet. Det var gamle instrumenter, og det krævede derfor også, at der skulle fintunes nærmest mellem hvert nummer. Der kom da også lidt tekniske udfordringer ud af det undervejs.

Selve sættet bestod primært af folkesange. Både gamle og ”nye” fortolkninger af diverse folkesange ikke bare fra Danmark, men også Norge og Skotland f.eks. Der var også nogle af Myrkurs originale sange. Blandt andet blev der spillet en helt ny sang, “Rivers Blessed”, der måske kunne finde vej ind på det kommende album.

Som en gammeldags moderne Niels Hausgaard blev der fortalt små anekdoter undervejs mellem sangene, og mens instrumenterne blev gjort klar. Stemningen var ganske afslappet i det hele taget, og når musikken for alvor rullede, var det nærmest tryllebindende. Der var enkelte afstikkere, og til tider kunne det trække lidt i langdrag, men derudover var det skøn forestilling, hvor især musikerne skal have stor cadeau!