Liveanmeldelse: Rammstein – Ceres Park – 22/06-2022

Efter flere års venten bragte de tyske mastodonter det helt store arsenal til Smilets By

Rammsteins maskineri er enormt. 71 lastbiler fyldt med grej, 61 timers opsætning af scene mv. og cirka 2 timers industrielt slagmarksmusik. Scenen kan ikke altid nå at blive pakket sammen, inden næste koncert i næste by, så bandet har hele 142 lastbiler ude og køre på landevejene, når den står på turné. Vildt! Denne aften var Rammstein på visit i Aarhus for første gang nogensinde – i Ceres Park foran cirka 35.000 fans. Koordineringen med alle de fremmødte varslede nok bekymring flere steder, da det tidligere har ageret kaos med så mange mennesker til koncerter på stadion, og et par veje var da også afspærret, der var lidt kaos bag stadion med en af indgangene til tribunerne, men ellers gik menneskestrømmen egentlig okay.

Der var ikke skruet ned for sommervarmen og solen denne aften, og ja, det er måske ikke det mest fede, at der står en skarp sol lige ind på stadion, når et band går på scenen, men mon man ikke bare skal være glad for, at store koncerter sker igen, og så kan man jo tage solbrillen frem, hvis man har husket den. Ingen tvivl om, at bandet imponerer på sceneshowet med ild, fyrværkeri og røg, som var det helvedes forgård. Der var, ikke overraskende nok, adskillige tyskere, der var valfaret til Aarhus, da de vel ikke kan få nok af megabandet i hjemlandet.

Koncerten omdrejningspunkt var en sjat af de gode, gamle klassikere, lidt af det nyere samt fire helt nye numre fra Zeit i form af “Armee Der Tristen”, Zick Zack”, “Zeit” og “Adieu”, der så dagens lys den 29. april i år. Lyden var høj nok til at tænke, at det meste af Østjylland kunne være med på noderne. Det var ikke igennem de hele to timers tid, at Rammstein lod alle fra publikum rive med af stemningen, men det toppede i god symfoni og festlige optøjer til numre som “Links 2-3-4”, “Mein Herz Brennt”, “Radio”, “Du Hast” og “Ich Will”, der viste, at Rammstein stadig leverer live som et af de største inden for genren.

 

Sætliste:

Armee Der Tristen

Zick Zack

Links 2-3-4

Sehnsucht

Zeig Dich

Mein Herz Brennt

Puppe

Heirate Mich

Zeit

Deutschland

Radio

Mein Teil

Du Hast

Sonne

Encore:

Engel

Ausländer

Du Riechst So Gut

Pussy

Rammstein

Ich Will

Adieu