Liveanmeldelse: Rammstein – Telia Parken – 19/06-2019

Flammernes mestre brændte Danmarks nationalstadion ned

Tysklands største metalband, Rammstein, besøgte Telia Parken som led i deres nuværende, massive stadionturné. Cirka 45.000 var mødt op denne varme onsdag aften til det store pre-sankt hans-bål.

Det var som at være indfanget i et kæmpe hul af et stålværk med røg, ild og seks legesvende, der ønskede at brænde deres krudt af. Scenen var beklædt med røde bagtæpper, der leder tankerne til en stor gildesal, samt fire store lysende “darkskiver”. Rammsteins show var er brandfarlig cocktail med brandsikkert tøj, march og lugten af en skovbrand. De massive lydtårne på plænen spyede sort røg, ild, og man kunne da stille sig selv det spørgsmål, om man var endt en tur i helvedes forgård.

Koncerten indledtes med “Was Ich Liebe” fra gruppens seneste ubetitlede syvende udspil, inden marchens fremtog til “Links 2-3-4” tog ind. Herefter var det meget en vekselvirkning mellem de nye numre, hele otte af slagsen, og gamle “bangere” med “Sehnsucht”, “Mein Herz Brennt”; “Sonne”, “Rammstein” og “Ich Will”. Det var klart, at bandet ønskede at fremhæve den nye udgivelse live, men otte numre syntes lige i overkanten. Der var placeret én lille skærm oppe mod loftet over bandet, således at en del fans ikke kunne se den. Der måtte gerne have været en storskærm på begge scener af selve scenen.

Intet desto mindre var underholdningen i topklasse rent visuelt med brændende lydtårne og en overdimensioneret barnevogn, som Till selvfølgelig satte ild til. Hvad ellers? Fansene var begejstrede, da ilden var høj, og de store hits sprudlede ud over det fyldte station.

Der var dog nogle “downs” i form af savnet af Till Lindemanns ildvinger til nummeret “Engel”, der blev fremført  i en “Scala & Kolacny Brothers-version”, hvor en lille ekstern scene ude blandt publikum blev taget i brug. Originalen ville have haft mere gods i sig. Herefter padlede bandet tilbage i tre robåde over publikum tilbage den store scene inden ekstranumrene.

Alt i alt i stor og flot aften, dog med en hængende overflod af nye numre, hvor nogle havde gjort sig bedre med at blive udskiftet med ældre materiale.

Har man ikke fået nok af Rammstein, kan man allerede nu glæde sig over, at bandet vender tilbage til Danmark, når de spiller i Ceres Park i Aarhus tirsdag den 4. august. Billetterne bliver sat til salg fredag den 5. juli.

4,5/6 gedekranier.

1. Setliste:

2. Was ich liebe

3. Links 2-3-4

4. Tattoo

5. Sehnsucht

6. Zeig dich

7. Mein Herz brennt

8. Puppe

9. Heirate mich

10. Diamant

11. Deutschland

12. Radio

13. Mein Teil

14. Du Hast

15. Sonne

16. Ohne dich

B-Stage:

17. Engel

Encore:

18. Ausländer

19. Du riechst so gut

20. Pussy

Andet ekstrasæt:

21. Rammstein

22. Ich will