Liveanmeldelse: Sabaton + Apocalyptica + Amaranthe – Forum Black Box – 12/02-2020

Forum Black Box blev lidt mere power og symfonisk, da krigspowerbandet Sabaton, symfoniske Apocalyptica og “cirkusbandet” Amaranthe gæstede Danmark på Sabatons The Great Tour.

Denne aften var ubestridt Sabatons største headliner-show i karrieren i Danmark med cirka 5.000 publikummer, der dermed kunne melde næsten udsolgt, hvilket må siges at være end opgradering fra sidste gang, hvor de gæstede det noget mindre Store Vega.

Sabaton har over årene etableret sig om et at de mest kendte bands inden for power metal-segmentet. Denne genre har ikke haft den største gennemslagskraft herhjemme, men den har alligevel den seneste årrække fundet større indpas, hvilket kan mærkes på de fremmødte, der stiger i antal over tid uden helt at kunne følge med over vores landegrænser – og dette kan man nok sige, at Sabaton har været en afgørende faktor før, da de har holdt Danmark i ed med koncerter i Amager Bio, Store Vega og på Copenhell. Overvældende mange var, måske ikke overraskende, dækket til af Sabaton-t-shirts og andet merch. Forum Black Box var tætpakket, varmt, og Sabatons hårde fanskare var tændt, hoppende og skrålende, mest de unge segment, der befandt sig oppe foran.

Noget som Sabaton kunne finde ud af var de stemnings- og krigsvideoer, der kom til sin ret på det enorme lærred bag bandet. Især også brugen af ild på scenen var seværdigt, og mængden heraf var af den større kaliber. Hvad bandet havde som øjeguf, havde de knap så meget som øreguf. Nogle af numrene stod ganske glimrende igennem som festmusik som krigsundertoner, mens en del en repertoiret lød for ens. Lyden blev bedre med tiden, men haltede i starten i Forum Black Box. Selvom den hårde kerne havde energien i behold, var der dele af koncerten, hvor bandet ikke kom nok ud over scenekanten med blandt andet “The Last Stand”, hvilket sænkede niveauet og oplevelsen, som dog kom igen med blandt andet nummeret “Bismarck”.

En af koncertens højdepunkter var, da Apocalyptica éntrerede scenen med deres celloer, og gjorde Sabaton selskab på blandt andet “Carolus Rex”. Publikum kunne gå hjem på Sabaton-klassikerne “Primo Victoria” samt “Swedish Pagans”, der afsluttede en godkendt men ikke historisk aften.

3,5/6 gedekranier.