Liveanmeldelse: The Cure + The Twilight Sad – Royal Arena – 14/10-2022

De engelske maratonmestre fra Crawley leverede en lang, farvering præstation i storbyen

The Cure er i den grad garant for levering af lange koncerter, og denne aften var ingen undtagelse i form af endnu et maraton på hele to timer og 40 minutter, hvilket er en meget normal tidsmængde for de engelske mørkemænd. Først stod skotske The Twilight Sad på scenen i 45 minutter med en betagende og velsmurt blanding af post-punk, shoegaze, post/indie/gotisk-rock og industrial.

Med hele 28 numre i bagagen var der lagt i selen til en god pose blandede bolsjer fra The Cure, og det kom da der også i form af en leverance af numre fra stort set alle bandets 13 albums, der spænder fra Three Imaginary Boys (1979) til 4:13 Dream (2008). Primus motor Robert Smith og hans karismatiske aura og stemmeføring kan ingen tage fra ham. Han får folk til at smile, græde og danse, og det varede da heller ikke længe, før aftenens første hit sprudlede ud over scenekanten med “Pictures of You” fra Disintegration (1989) næsten efterfulgt af “Lovesong” fra samme album.

Storskærmens flotte baggrund hyldede publikum ind i flotte seancer med jordkloden, klassisk rockpositur af Robert Smith og en Doctor Who-reference på scenen med teksten “Bad Wolf”. Spilletiden var et maraton værdigt på hele to timer og 40 minutter, hvilket ikke kom som nogen overraskelse, så man vidste godt, hvad man gik ind til, og spilleglæden strålede også medlemmer imellem. Det var noget af en tour de force i bandets historiske diskografi – hitsene stod klart ud som fuldtræffere, imens andre numre godt kunne associeres til melankolske teenageværelser. Lyden kan drille, også i Royal Arena, men lydbilledet stod rimelig skarpt uden wow-effekten.

Koncerten toppede, hvor bandet toppede på hitlisterne med “Pictures of You”, “Friday I’m in Love”, “Just Like Heaven” samt hitlukkeren “Boys Don’t Cry”, hvor voksne mænd dansede, viste vemod og var krammeparate. The Cure viste format, og at de er hjertens velkomne på vor breddegrader igen med et snarligt gensyn.

Sætliste:

1. Alone

2. Pictures of You

3. Kyoto Song

4. A Night Like This

5. Lovesong

6. And Nothing Is Forever

7. Cold

8. Burn

9. Fascination Street

10. The Hungry Ghost

11. Prayers for Rain (tour debut)

12. Push

13. Want

14. Shake Dog Shake

15. From the Edge of the Deep Green Sea

16. Endsong

Encore:

17. The Figurehead

18. A Strange Day

19. Charlotte Sometimes

20. Play for Today

21. A Forest

Encore 2:

22. Lullaby

23. The Walk

24. Friday I’m in Love

25. Close to Me

26. In Between Days

27. Just Like Heaven

28. Boys Don’t Cry