Liveanmeldelse: The Midnight – Store Vega – 24/02-2019

Dansk/amerikanske The Midnight spiller nostalgisk synthwave med masser af pulserende elektronik, der tager lytterne tilbage til 1980’ernes Amerika. Synthwave er stigende i popularitet flere steder i verden, og det kan også mærkes iblandt metalfolket. Ser man på denne aften på et tætfyldt gulv i Store Vega, bevidnede dette metalfolket tilstedeværelse, idet min New York-boende venstre sidemand oppe foran ved hegnet var iført en t-shirt med Cannibal Corpse. Hotte synthwave-navne som Perturbator, Carpenter Brut og Gost har spillet på diverse metalfestivaler, og folk er vilde med det. Synthwave og metal er “en ting”!

Kernen i The Midnight udgøres af den danske producer Tim McEwan og den amerikanske sanger Tyler Lyle. Tim McEwan er søn af den kendte musiker og skuespiller, Tom McEwan, der også var tilstede denne aften. Tim og Tyler mødte hinanden til en skrive-workshop i Hollywood i 2012 og besluttede sig for at lave musik sammen. Inspireret af soundtracket til Drive, skrev de to singlerne “WeMoveForward” og “Gloria”. Et par numre, der to år senere blev en del af debut-EP’en Days Of Thunder (2014). Debutalbummet, Endless Summer, udkom i 2016 og fulgte allerede året efter op Nocturnal, der blev et stort hit på Bandcamp. Senest udkom Kids i efteråret 2018.

Aftenen bød på 14 numre taget fra bandets fire udgivelser, lagt ud med “Youth” og “Wave” fra Kids. Tylers knivskarpe stemme sad i skabet fra start til slut, og med Tom Ewans færdigheder på eltromme og keyboard, var der lagt op til en fest. Det var i sandheden som at være tilbagevendt til ’80’erne med jogging-tøj, et livligt lysshow og en saxofon. Ja, saxofon. En vigtig del af The Midnights musik indbefatter brugen af saxofon, og den nye, talentfulde live-saxofonist gjorde sit arbejde til UG.

Denne aften i København var da også noget særligt for The Midnight, idet danske Tim McEwan til hverdag bor i Los Angeles, men var hjemvendt for en lille stund til hjemlandet. Med på scenen denne aften var også at finde Anders Bo, der fyrede den godt og grundigt af på guitar på seks numre (“Lost Boy”, “Noc – Col”, “Shadows”, “Vampires”, “Crystalline” og “Sunset”), samt Thomas Edinger også på saxofon. Thomas har indspillet al saxofon på pladerne, men turnérer stort set ikke med bandet grundet travlhed med andre bands. Denne aften var han at finde på Store Vegas scenegulv under tre numre (“Shadows”, “Vampires” og “Sunset”).

Aftenen fortsatte efter “Wave” med “Gloria” fra Days of Thunder, et af bandets hit, der bragte fællessang blandt de andre 1000 fremmødte samt “Dot” fra Kids. Højdepunkterne aftenen igennem var “Vampires”, “Crystalline” og “Sunset”, hvor guitar og saxofon kom til sit fulde fremstød. Man var i sandheden ledt tilbage til fortiden, til steder man ønsker at opholde sig med neonlys, palmer og strande tilsat et drys dysterthed.

The Midnight vender tilbage til Danmark, når de gæster Aarhus og Voxhall den 26. oktober. Carpenter Brut og Gost er blandt andet at finde på årets program til Brutal Assault i Tjekkiet, der finder sted til august.

5,5/6 gedekranier.

Setliste:

1. Youth

2. Wave

3. Gloria

4. Dot

5. Lost Boy (Anders Bo på guitar)

6. Noc – Col (Anders Bo på guitar)

7. Shadows (Thomas Edinger på saxofon/Anders Bo på guitar)

8. Vampires (Thomas Edinger på saxofon/Anders Bo på guitar)

9. Crystalline (Anders Bo på guitar)

10. The Comeback Kid

11. America 2

12. Los Angeles

Encore:

13. Lost & Found

14. Sunset (Thomas Edinger på saxofon/Anders Bo på guitar)