Liveanmeldelse: Tim Christensen + Kellermensch – Musikhusparken – 02/05-2024

Velbalanceret, dystert rock åbnede dette års Spot

Kellermensch

På en flot og lun forårsaften i maj skulle Spot Festival skydes i gang – og denne gang i selskab med dystert samt kækt og folkekærlig rock i form af først Kellermensch fra fiskerbyen #1 – Esbjerg og sidenhen rock- og metalguruen Tim Christensen.

En vanlig dag på kontoret  for Kellermensch går ikke sådan videre stille hen, og det var da heller ingen undtagelse denne aften midt foran Musikhuset i Musikhusparken – et sted, der rygtes, at denne koncert bliver en af de sidste et dét format at skulle husere open air foran Musikhuset – en skam.

Koncerten blev skudt i gang klokken 19 og en time frem. Lyden oppe foran til startnummeret “Mission” virker let modtagelig og nærmest sublim. Spilleglæden fra ankermand Sebastian Wolff og co. er stråleklar høj, og allerede godt tre numre inde i koncerten er der udskiftet vel tre guitarer, hvor den ene febrilsk og med flot ynde blev kastet hårdt i scenegulvet. Intensiteten forblev forstyrket af organist og sanger Christian Sindermann’s iagttagende growling og Wolff’s interaktion under ”I’m Not Like Everybody Else” ude iblandt publikumsmængden, hvor han til slut kaster hårdt mikrofonen op på scenen igen – lige akkurat så Claudio Wolff Suez kan gribe den.

Der er altid et sammenspillet flow bevægelsesmæssigt bandet igennem i silhouettemangfoldigt flor Wolff og Sindermann imellem, der akkompagneres af violinconnoisseuren Nils Gröndahl, klaver- og keyboardmand Mads Bjørn, bassist Claudio Wolff Suez med rigtig høj basføring og resten af det storbemandede band. Med et alligevel så stort og energisk band følger også en rød linje, og denne stod der roadie da så sandelig for at skulle fylde ud, da der var rigtig meget, der skulle holdes styr på under og imellem numrene med væltede ting osv.

I det hele taget handler Kellermensch meget med Hr. Wolff, udtrykker han selv stort set ved introduktion af næsten alle numre såsom ”6705” og ”Mediocre Man”, ”Bad Sign” og ”Another Drink”. Med indlevelsen i sit eget univers, ser man et band, der lever for musikken, og på flot og energisk vis slutter bandet af med ”Army Ants”.

Setlist:

1. Mission

2. 6705

3. Follow You Around

4. The Day You Walked

5. I’m Not Like Everybody Else

6. The Pain of Salvation

7. Another Drink

8. Black Dress

9. Lost at Sea

10. Rattle the Bones

11. Moribound Town

12. Bad Sign

13. Mediocre Man

14. Army Ants

Tim Christensen

For fjerde gang på 25 år stod Tim Christensen på scenen i Spot-øjemed. Første gang var dermed tilbage i 1999 umiddelbart kort tid efter Dizzy Mizz Lizzy stoppede første gang og lidt inden hans første album som solist. Der er sket meget siden da. Dizzy Mizz Lizzy kører igen, og det gør Tim Christensen som soloartist også med landsdækkende tours fra tid til anden – senest er offentliggjort en tour til næste år overpå en 20-års jubilæumstour for bestselleren Honeyburst, hvormed koncerten starter ud med ”Surfing the Surface” og ”Jump the Gun”.

Pladsen er okay fyldt op og placeret lidt anderledes i forbindelse med et længerevarende byggeri, men det er ikke en hæmsko for den stålsikre Tim og hans velholdne, stærke stemme og rutinerede backingband bestående af Lars Skjærbæk, Jesper Lind, Anders Stig Møller samt Jens Hein.

Setlisten bærer præg af det tidligere materiale fra det første plader amt lidt fra 2011, så posen er alligevel rystet lidt og indeholder derfor ikke et rent Honeyburst-set denne gang. Tim holder sig til sine solo-værk, som det også hører sig fint til her. Samspillet forenes i flot overensstemmelse med omgivelsernes flotte kant i ”Isolation Here I Come”, ”Love is a Matter Of…”, ”How Far You Go” samt ”Right Next to the Right One”. Mon der ikke er et par derude blandt publikum, der bliver lidt sentimentale, imens andre finder deres indre rockstar frem til ”Don’t Leave Me But Leave Me Alone” og ”Get the Fuck Out of My Mind” – der er i hvert fald nogle i det ældre segment oppe foran, der er klar med luftguitaren til Tims egne hæsblæsende soli.

Det bliver til omkring 80 minutters behagelig spilletid, der slutter det sikre og lydvelsmurte sæt af med ”Whispering at the Top of My Lungs” inden ekstranummeret “Falling to Pieces”.

Eventet gik under navnet “Tim Christrensen Inviterer”, hvormed der også skulle uddeles Nutidens Unge-prisen på 50.000 kr. inden ekstranummeret, der gives til et ungt, lovende talent, der i år faldt på Brimheim, som modtog prisen på scenen.

Setlist:

1. Surfing the Surface

2. Jump the Gun

3. Isolation Here I Come

4. Secrets on Parade

5. Love Is a Matter of…

6. Superior

7. Don’t Leave Me But Leave Me Alone

8. How Far You Go

9. Rise and Shine

10. Get the Fuck Out of My Mind

11. Screaming at the Top of My Lungs

12. Right Next to the Right One

13. Surprise Me

14. Whispering at the Top of My Lungs

Encore:

15. Falling to Pieces