Liveanmeldelse: UHØRT Festival 2022 – KPH Volume/Cph Skatepark – 18-20/08-2022

UHØRT Festival kunne atter i år præsentere med én aflysning 41 nye musikalske skud på stammen inden for en bred vifte af genrer på Enghavevej mellem Carlsberg St. og Sydhavn St.

Livemusikken buldrer derudaf i miles omfang, og UHØRT Festival kunne i år afholde deres 10-års jubilæum for den nye og “uhørte” musik, der blomster i det danske musikvækstlag. Da det ikke var muligt at deltage på festivalen førstedag (hvor Grava og Offernat spillede), var fredagen og lørdagen drysset med fem hårde indslag på de tre spirende scener; indendørsscenerne Volumescenen og Skatescenen samt udendørsscenen Gårdscenen.

Fredag bød på Feather MountainOmsorg samt Mite:

Københavnske Feather Mountain høster fremmarch med udgivelsen af bandets andet album To Exit a Maelstrom, der er en flot og følelsesladet skæring med tunge emner på godt og ondt, der danner rammer for nogle af livets sårbare sider. Live formår de ligeledes at drage publikum ind i det proggede, metalliske og rockede, sammensmeltede univers, hvor nerve og skarphed kunne mærkes på Skatescenen. De fire gutter harmonerede hinanden på fin vis og interagerede med publikum undervejs, der sultne stod og tog til sig. Omsorg stod for skud lidt senere på aftenen på Volumescenen. Trioen var taget langvejs fra Aalborg til hovedstaden for at levere en halv times heftigt vrede med hardcoren i fokus, og det lykkes da også med et råt og punktligt udtryk, og igen med et band med tungsindige temaer på tapetet må man medgive, at bandets navn af nævneværdigt herfor. Aftenens sidste hårde indslag stod Mite for at levere. Også denne gang var Volumescenen rammen for hårdhedens udstrålende salve – denne gang i selskab med fire gæve fyre fra Odense, der repræsenterede den fynske hardcorescene denne sene aftensstund. Bandet var på fra start til slut med at få de relativt få helt energiske fremmødte oppe foran med at gå til den på gulvet, hvilket også lykkedes.

UHØRT’s sidste dag bød på Archon og Skraek:

Archon fik denne års tjans som festivalens hårdeste udendørs indslag på Gårdscenen i prime time klokken 20. Det var bandets første koncert, så intet skulle nødigt glippe…, men det gjorde det, desværre. Bandet voldte tekniske problemer ved start for at komme i gang med at spille, og på en festival med 30 minutters spilletid på hånden er alle sekunder dyrebare. Nervøsiteten kunne mærkes, imens de fik al den hjælp, de kunne bruge. De fik spillet, men først lige være det 30. minut, hvilket resulterede i, at de kun kun 15 minutter på scenen med lyd, nemlig i pausetiden indtil de næste bands på indendørsscenerne skulle gå på, så det blev desværre ikke til mere en tre numre for de nye, aarhusianske band, der fik kærlighed med på vej af publikum, imens metalcoren stod på open air. Festivalens sidste hårde indslag var  Skraek på Skatescenen. Dette unge band huserer i det metalblomstrende Horsens, hvor bands som Plaguemace og Persecotor også fyrer den af. Inspirationen er tager fra dødsmetallens storhedstid i 90’erne, som man godt kunne høre i udtrykket. Energien kredser først og fremmest om forsangeren, der var særdeles energisk og bevægelig.