Liveanmeldelse: Harsk – Afsky + Morild + Solgård – Det Gule Pakhus – 20/09-2019

Radioens egen Tue Franch var tilstede til foreningen Harsk’s første arrangement i selskab med Afsky, Morild og Solgård den 20. september på Det Gule Pakhus i Horsens. Det kom der dette lille skriv ud af:

· Venue – Spillestedet “Det Gule Pakhus” ligger ikke meget længere fra banegården, end at man kan se spillestedet allerede når man står foran selve stationens entré, og alligevel formår stedet at skabe sit eget isolerede lille hul i dimensionen. Et hul, hvor man træder indenfor i et parallelt univers, hvor undergrunden hersker mangfoldighedens love og kærligheden regerer slagmarken, hvor vi alle kæmper samme kamp – en fælles kamp for musikken, stemningen og friheden. Spillestedet sender tankerne tilbage på Metal Magic’s gamle placering i Fredericias ungdomshus, allerede når man bliver mødt af facaden på bygningen og indvendigt følger interiøret følelsen helt til dørs – det skal opleves!

· Solgaard – Et lokalt progressivt, instrumentalt metal, med kraftige 70’er syrerock-, stoner- og sludge-elementer samt en tydelig inspiration af bands a la Mastodon, Pink Floyd samt et par noter af Devin Townsends mere spacey musik. De leverede en overraskende interessant oplevelse, der var en sand instrumental rutsjebanetur , hvor bandet ej var tilbageholden fra, at ”rejse” i de instrumentale lysglimt af lykke og mørke, hvor samtlige nuancer er tilladte og hvor musikere tør lege med faget, deres optræden og publikums sind. En rigtig spændende oplevelse!

· Morild – Et velkendt upcoming-band på den danske Black Metal-scene, der præsterede til U.G.! Som sædvanligt leverede de en følelsesladet og farverig oplevelse, der var medrivende og fængslende, og samtidigt livsberøvende og bekræftende. Er man ej endnu bekendt, med disse unge svende og har man interesse inden for undergrunds-black af fineste skuffe, bør man bestemt gøre sig selv den tjeneste at skam-lytte dem og opleve dem live – deres live-atmosfære er helt unik!

· Afsky – Sidst men bestemt ikke mindst gik headlinerne Afsky på anført af Ole Luk, vi også kender fra Solbrud. Afsky har modtaget masser af roser allerede tidligt i deres karriere og beviste bestemt, at de ej var fejlplacerede i fredags, hvor de rykkede tid og sted fra hinanden, skabte deres eget rige, hvor de dominerede og herskede, med deres atmosfæriske black. Intet var overladt til tilfældighederne. Det risler én koldt ned ad ryggen, når Oles skrig skærer igennem marv og ben til en artilleri-pumpende bas suppleret af tønder fra helvede og en guitar, der giver én lyst til at finde lighter og benzin frem, og drage mod Norge. De skabte en helstøbt, melodiøs seance uden lige og er uden tvivl et band, der har en lovende fremtid foran sig og som bliver rigtig spændende at holde øje med!

· Til slut skal dog nævnes, at spillestedet oplevede ret store problemer med brug af røgkanon. Personligt blev jeg nød til, at ”flygte” udenfor adskillige gange under Morild pga. kvalme og ødelagte øjne, et problem, der desværre var vedvarende også under Afsky til trods for ihærdige udluftninger imellem de to bands. Til fremtidige events håber denne anmelder i hvert fald på, at der bliver ventileret bedre, måske endda under selve koncerter, der bruger kanonerne så flittigt. Alt i alt et virkelig vellykket første event fra Harsk’s side af, et stort tillykke herfra af, og et klart på gensyn til meget mere!

Anmelder: Tue Franch

Venue: Det Gule Pakhus, 8700 Horsens

Dato: 20/09-2019