Royal Metal Fest 2019 – Og navnene er…

Foreningen Metal Royale kan for 12. gang præsentere Royal Metal Fest i hjertet af Aarhus! Datoerne er 5.- 6. april 2019, begge dage vil byde på masser af tonstung metal på Voxhall, Atlas og Radar!

Fuldt program!

Metal Royale kan med denne omgang tilføjelser til programmet endelig præsentere det fulde line-up til Royal Metal Fest 2019, som består af intet mindre end 28 bands – hvis man tager pre-party på Radar d. 4. april.

I de dybe Norske skove tonser FAANEFJELL afsted og jager troldene væk! Det lyriske univers er ganske eventyrligt, men tag ikke fejl – der er ingen tilfangetagne prinsesser her! Det her er black metal med inspiration fra folk og death metal. Der er rig mulighed for at headbange, men samtidig falde hen i melodierne!

Grumme og ildevarslende lydlandskaber, der varierer mellem mørke meditative rytmikker, dissonante melodier og pludselige brutale udbrud, som alt sammen er bundet sammen af en grundlæggende apokalyptisk, mystisk og mørk aura. Århusianske TONGUES melder klar til RMF’19!

ALKYMIST er en ny kraft i doom metal – en kraft, der på sin egen vis søger at bringe forandringens håb ind i en kaotisk tid. Bandet blev dannet i 2016 med intentionen om at skabe den tungest mulige musik i et progressivt og atmosfærisk univers. ALKYMIST udpensler ikke al mening og intention bag deres musikalske kreationer. Musikken dikterer således ikke, hvad lytteren skal føle og tænke, men der skabes derimod et fortolkningsrum, hvor lytteren får plads til at danne sine egne billeder, stemninger og forestillinger.

ETHEREAL KINGDOMS byder dig indenfor i en unik teatralsk symfonisk metaloplevelse. Som optakt til udgivelsen af bandets debutalbum i foråret 2019 (Mighty Music), præsenteres på Royal Metal Fest et fuldkomment unikt show! Med kor, aktører og special-effects, skabes en eksklusiv forpremiere på nogle af de helt nye lyde fra Ethereal Kingdoms univers, hvor spøgelseshistorier, skæbnefortællinger og musikalsk teater smelter sammen.

Siden begyndelsen i 2007 har THE INTERBEING mestret den tekniske, melodiske og industrielle metal. Med flere priser i bagagen udgav de debutalbummet ”Edge of the Obscure” i 2011. Albummet blev udråbt til årets metal album af GAFFA, og fik topkarakterer og massiv pressedækning i nogle af verdens mest indflydelsesrige metalmagasiner. Den episke dystopi på bandets andet album “Among the Amorphous” fra 2017 viser en sjældent set overlegen storytelling og sangskrivning indenfor den tekniske metal. The Interbeing fejrede albumudgivelsen med en rost koncert på COPENHELLs store HADES scene. The Interbeing er aktuelle med singlen ”Depressor” fra deres kommende 3. album.

På trods af, at fredericianske DEADNATE først lige har udgivet deres første EP, ‘CONCRETE FLOOD’, er de allerede et navn der vækker genklang rundtomkring i metalmiljøet. Med deres bombastiske og progressive lyd samt skæve rytmer, ved man aldrig helt, hvad man kan forvente af et DEADNATE nummer. Musikken spænder fra sludget død, over Gojira-esque tech, til noget der måske bedst betegnes som progressiv grunge. DEADNATE blev udråbt til ‘Årets Danske Håb 2018’ af heavymetal.dk, og debut-ep’en fik store roser med på vejen, da den blev sluppet sidste år.

Sidst men ikke mindst kan vi løfte sløret for de sidste band til årets pre-party på Radar:

BLACK SWAMP WATER er old school hardrock, med referencer til de store bands fra rockens gyldne årtier, men også stor inspiration fra de amerikanske sydstater. Bandets andet album Distant Thunder, der udkom i august 2018, er fyldt med stærke hooks, hårde grooves og beskidte sydstats-riffs. Albummet er blevet rigtig godt modtaget af anmeldere verden over, og førstesinglen Bitter Harvest har rundet snart 500.000 afspilninger på Spotify! Black Swamp Water åbner festen på Radar torsdag d. 4/4, sammen med Bersærk.

Royal Metal Fest 2019 line-up:

Torsdag d. 4. april:

Bersærk

Black Swamp Water

Fredag d. 5. april:

Vomitory

Taake

Incantation

Author & Punisher

Defeated Sanity

Skinned

Impalers

Lingua Ignota

Faanefjell

The Interbeing

Alkymist

Lørdag d. 6. april:

Suffocation

Asphyx

Tribulation

God Dethroned

Rotten Sound

Nordjevel

Decline of I

Urkraft

Implore

Darkrise

Ethereal Kingdoms

Tongues

World War 5

Deadnate