Liveanmeldelse: Slayer + Lamb of God + Anthrax + Obituary – Royal Arena – 03/12-2018

På en kold december-mandag fik de godt 11.000 fremmødte i Royal Arena på Amager varmen af halvdelen af The Big Four-legenderne i form af Slayer og Anthrax (de to andre medlemmer af The Big Four har tidligere besøgt arenaen; Metallica og Megadeth). Med sig på denne farverige og ildbombastiske turné, havde Slayer foruden Anthrax medbragt Lamb of God og Obituary. Royal Arena slog slog desuden rekord i ølsalg denne aften.

Med  en halv times spilletid fik Obituary den svære åbningstjans. Giv dog bandet 45 minutters spilletid i stedet for en halv time. Det føltes som den hurtigste halve times spilletid i mands mindre, hvilket også bevidner at man var godt underholdt. Ja, det har sådan set den bedste halve times tid på hele aften, for hold da fast i bordkanten, hegnet eller din sidemand, hvor blev vi kørt rundt på bedste brutale vis. 

Selv efter 30 år på bagen som dødsmetalband, tonsede de fem Florida-drenge afsted med 100 km/t. Kvintetten led ikke det mindste under tilbagelænethedstilværelsen, men flåede scenen fra hinanden. Sanger John Tardys stemme er “still good as hell” med sin bastante, hvæsende gutturale vokal. Klarest i udtrykket stod klassikerne Chopped in Half og Slowly We Rot ud, der tog fat i de fremmødtes nakkemuskler. 

5/6 gedekranier. 

Der efter tog underdoggen af The Big Four, Anthrax, over med et hurtigt sæt ligeledes bestående af syv numre ligesom Obituary. Anthrax kan have rigtige gode dage og mindre. Dette var en af de dage med følelsen af, at det hele bare skulle gå hurtigt for bandet, og med halvdårligt vokalkraft trods energisk spjætten frem og tilbage på scenen, lykkes det ikke fuldt ud for forsanger Joey Belladonna at cementere deres værd. Lyden var også dårligere og mere mudret end under Obituary. Sætlisten bar heldigvis præg af klassikere såsom Caught in a Mosh, Antisocial samt Indians (et nummer hvor det endelig spillede for bandet). Anthrax vender tilbage til Danmark den 29. juni, hvor de sammen med Magtens Korridorer opvarmer for Volbeat på Ceres Park i Aarhus. Vi må håbe de blæser publikum over, mere end det var tilfældet på Amager. 

3,5/6 gedekranier. 

Videre i rækken af opvarmningsbandsene stod Lamb of God, der efter en længere årrække med ups og downs, vendte tilbage til Danmark. Randy Blythe og Co. forsøgte at sætte godt fut i publikum, er publikumskarens største fans, så da også id til at give den gas i pitten, og de circle pits bandet forsøgte at opråbe til. Now You’ve Got Something to Die For og Redneck kørte godt igennem, men undervejs kedede man jeg sgu lidt og den der wow-oplevelse udeblev. 

Trommeslager Chris Adler har været nødsaget til at sidde ude turnéen igennem grundet en motorcykelulykke, hvilket har bevirket til, at Prong- og Winds of Plague-trommeslageren, Art Cruz, var at finde bag tønderne også denne aften i Royal Arena. En solid præsentation af Lamb of God må dette siges at være men med plads til forbedringer. 

4/6 gedekranier. 

Så kom vi til aftenens ildbad, Slayer! Slayer-lejren meddelte dagen før koncerten, at guitarist Gary Holt måtte forlade turnéen grundet sin fars dødsleje. Det var derfor guitaristen Phil Demmel, ex-Machine Head, der skal udfylde Gary Holts plads på resten af den igangværende turné, noget han i Royal Arena gjorde ganske habilt. Gary Holt beretter endvidere, at han er tilbage i Slayer-folen til marts. 

Rent musikalsk set på scenen, var det ikke de store overraskelser at skue, da Tom Araya og Kerry King i selskab med Paul Bostaph og Phil Demmel os igennem 19 numre fra ‘80’erne storhedstid til nuet, alt var godt men ikke “jeg-tabte-skuffen” vokal- og spillemæssigt. Tom skreg dog fint igennem på klassikerne Raining Blood og Angel of Death. De havde til gengæld det store arsenal med i form af frygtindgydende backdrops, ørnestatuer og ild… godt ild. Dette var en fryd at være tilskuer til, og man ville bare have mere af den varme ild i den lige så varme arena. Gode eksempler kom blandt andet under Season in the Abyss og War Ensemble. Phil gjorde sit som “stand-in”, hvilket han gjorde ganske fornuftigt uden den store slinger i dødsvalsen. Man savnede en mere snakkesalig Tom Araya, det var alt ved at gamle, som i at han puttede sig lidt bag mikrofonen, og ikke fremførte sig selv som en, der var ved at afslutte karrieren. 

Er dette det endegyldige farvel til Slayer på dansk jord. Vi kan kun gisne. Én ting er sikker. Slayer har strukket deres afskedsturné ind i 2019, hvor de gæster flere af Europas festival til sommer. Om Copenhell eller Roskilde pludselig hiver bandet op af hatten vides ikke. 

Setliste: 

 1. Repentless
 2. BloodRed
 3. Disciple
 4. Mandatory Suicide
 5. Hate Worldwide
 6. War Ensemble 
 7. Jihad
 8. When the Stillness Comes 
 9. Post Morten
 10. Black Magic
 11. Payback
 12. Seasonin the Abyss 
 13. Dittohead
 14. Dead Skin Mask
 15. Hell Awaits

Encore 

 1. South of Heaven
 2. Raining Blood 
 3. Chemical Warfare
 4. Angel of Death

 4/6 gedekranier.